Nicolai Jörgensen heeft zich maandag als laatste WK-ganger gemeld bij Feyenoord. De Deen kreeg na het WK in Rusland extra vakantie van de clubleiding van de Rotterdammers.

De spits werd met zijn land in de achtste finales na strafschoppen uitgeschakeld door de latere finalist Kroatië. Hij miste in die reeks zelf vanaf elf meter.

Jörgensen had zich met een sterk optreden in Rusland in de kijker van grote clubs willen spelen, maar begint het seizoen dus gewoon in Rotterdam. "Ik heb het voetbal gemist en ben enorm gemotiveerd er weer tegenaan te gaan", zo liet hij maandag op de website van Feyenoord weten. "Gelukkig kan ik weer beginnen."

De spits meldde zich maandag bij de fysio. De bedoeling is dat hij dinsdag voor het eerst op het veld staat bij de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst. Eerder sloten WK-gangers Sofyan Amrabat (Marokko), Renato Tapia (Peru), en Brad Jones (Australië) al aan.

Bewijzen

Jörgensen heeft zich ten doel gesteld om een beter seizoen te draaien dan vorig jaar. "Toen gingen mijn prestaties te veel op en neer. Dat moet beter, dus ik heb nog genoeg om te bewijzen. Ik wil snel aan iedereen laten zien dat ik terug ben."

De Deen kan zondag zijn eerste minuten van het seizoen maken, wanneer Feyenoord de voorbereiding afsluit met een wedstrijd tegen het Spaanse Levante. Zonder Jörgensen speelde de club vorig weekend nog met 3-3 gelijk tegen Fenerbahçe.

De Rotterdammers openen het seizoen op zaterdag 4 augustus met de strijd om de Johan Cruijff Schaal, waarin landskampioen PSV de tegenstander is.