Ajax heeft met kledingsponsor adidas overeenstemming bereikt over het openbreken en verlengen van het bestaande contract, zo maakte de club vrijdag bekend.

De nieuwe overeenkomst gaat op 1 juli 2019 in en loopt tot 30 juni 2025. De partijen werken al sinds 2000 samen, sinds 2009 is adidas een van de officiële hoofdsponsors van de Amsterdamse club.

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, is blij met het nieuwe contract. "Met deze nieuwe overeenkomst spreekt adidas vertrouwen uit in de club en onze toekomst. Bij Ajax hechten wij waarde aan langdurige samenwerkingsverbanden, dit is daar een uitstekend voorbeeld van."

"Daarnaast genieten zij wereldwijd zeer veel bekendheid en aanzien. Wij kijken dan ook uit naar de verdere invulling van dit prachtige partnership", aldus Van der Sar.

50 miljoen

Volgens De Telegraaf zouden de extra zes jaar een waarde van 50 miljoen euro vertegenwoordigen. Ajax maakte geen bedragen bekend.

Afgelopen winter verlengde Ajax ook al het contract met shirtsponsor Ziggo met een jaar tot medio 2020. Ziggo staat sinds januari 2015 op het shirt van de Amsterdammers, als opvolger van Aegon.