Feyenoord heeft woensdag de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ruim verloren. De Rotterdammers gingen in de strijd om de Uhrencup in Biel met 3-0 onderuit tegen de Zwitserse kampioen BSC Young Boys.

Guillaume Hoarau, Jean-Pierre Nsame en Gregory Wütrich namen in achtereenvolgens de 30e, 77e en 81e minuut de doelpunten voor hun rekening.

Feyenoord speelde in beide helften met nagenoeg een compleet ander elftal. Trainer Giovanni van Bronkchorst koos ervoor om in de rust maar liefst negen wissels door te voeren.

De nummer vier van het afgelopen seizoen in de Eredivisie kon niet beschikken over de geblesseerden Kenneth Vermeer en Ridgeciano Haps, de zieke Yassin Ayoub, de kersverse aanwinst Luis Sinisterra en de WK-gangers Brad Jones, Sofyan Amrabat, Renato Tapia en Nicolai Jörgensen.

BSC Young Boys-Feyenoord in beeld

Van Persie

Robin van Persie kreeg rust. De 34-jarige routinier komt vrijdag in actie tegen FC Basel, dat afgelopen seizoen als tweede eindigde achter BSC Young Boys in de Super League.

Feyenoord slaagde er wel in de eerste twee oefenwedstrijden in deze voorbereiding winnend af te sluiten. Van de amateurs van SDC Putten en het Zeeuws Elftal werd met respectievelijk 8-1 en 2-0 gewonnen.

De bekerwinnaar neemt het na het duel met FC Basel nog in de eigen Kuip vriendschappelijk op tegen het Fenerbahçe van coach Phillip Cocu (21 juli) en Levante (29 juli).

Feyenoord speelt zijn eerste officiële wedstrijd op 4 augustus wanneer in het Philips Stadion in Eindhoven met kampioen PSV wordt gestreden om de Johan Cruijff Schaal.