Feyenoord heeft zondag afstand genomen van het spandoek over Abdelhak Nouri bij de oefenwedstrijd zaterdag tegen het Zeeuwse elftal.

Bij de wedstrijd op Sportpark De Veerse Poort in Middelburg was een spandoek opgehangen met de tekst "Nouri worden".

"Wat de bewuste tekst precies behelst, is ons ook nog niet duidelijk", schrijft Feyenoord in een reactie op de website van de club. "Maar laat glashelder zijn dat de club elke negatieve verwijzing naar Nouri’s vreselijke leed ronduit walgelijk vindt en ten zeerste verwerpt."

Naar verluidt bleef het niet bij het spandoek, maar zouden supporters van Feyenoord ook hatelijke liedjes hebben gezongen over de middenvelder van Ajax, die een jaar geleden door hartritmestoornissen ineenzakte tijdens een oefenduel met Werder Bremen en daar door een zuurstoftekort ernstige en blijvende hersenschade aan overhield.

Feyenoord zegt die liedjes echter niet gehoord te hebben. "We hebben gisteren ter plaatse niet gehoord dat er liedjes over Nouri gezongen werden", schrijft Feyenoord. "Het doek heeft er kortstondig gehangen en is daarna verwijderd."

Wanstaltig

Afgelopen jaar kwamen er uit binnen- en buitenland juist veel steunbetuigingen voor de 21-jarige Nouri, ook vanuit Feyenoord en van de aanhang van de Rotterdamse club. Feyenoord rekent erop dat het negatieve spandoek een incident is.

"We wensen Nouri, zijn familie en Ajax alleen maar alle sterkte toe en gaan ervan uit dat mensen zich in het vervolg onthouden van dit soort wanstaltige uitingen."

Overigens won Feyenoord de wedstrijd tegen het Zeeuwse elftal met 0-2. Dylan Vente en Sam Larsson waren trefzeker voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst.