Frenkie de Jong heeft zich na vier maanden blessureleed weer gemeld bij de groepstraining van Ajax. De 21-jarige middenvelder is op de weg terug van een enkelblessure.

De jeugdinternational liep de kwetsuur eind februari op tijdens een training. De verwachting was toen dat De Jong er enkele weken uit zou liggen. Maar hij kreeg tijdens zijn revalidatie te maken met een terugslag in zijn herstel.

De Jong, die volgens Spaanse media nadrukkelijk in de belangstelling van FC Barcelona staat, brak afgelopen seizoen definitief door bij Ajax. Hij kwam tot 26 wedstrijden in het eerste elftal, al speelde hij voornamelijk als inschuivende verdediger.

Door de blessure miste De Jong het trainingskamp dat Ajax vorige week in Duitsland belegde. Ook Siem de Jong en Donny van de Beek kwamen daar niet in actie. Siem de Jong heeft woensdag wel met de groep meegetraind.

Coach Erik ten Hag hoopt dat het drietal tijdig wedstrijdfit is voor de ontmoeting met Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League. De eerste wedstrijd staat 25 juli op het programma.