Memphis Depay heeft zich dinsdag niet van zijn beste kant laten zien bij Olympique Lyon. In tegenstelling tot zijn medespelers, meldde de aanvaller zich niet bij de Franse topclub voor de start van het nieuwe seizoen.

"Ik mis slechts één van de 27 spelers vandaag en dat is Memphis. Hij zal een boete krijgen wanneer hij er weer is. Hij had vijf weken vakantie, net als iedereen", zei Lyon-trainer Bruno Genesio op een persconferentie.

Het is onduidelijk waarom de 24-jarige Memphis, die de afgelopen maanden met een transfer naar AC Milan in verband werd gebracht, zich niet bij Lyon heeft gemeld. Hij heeft nog een contract voor drie jaar bij zijn club.

Memphis heeft een sterk seizoen achter de rug bij de zevenvoudig kampioen van Frankrijk. Hij scoorde in alle competities 22 keer en gaf 17 assists. Lyon eindigde als derde in de competitie.

Hattrick

De laatste wedstrijd van Memphis voor Lyon dateert van 19 mei, toen de oud-speler van PSV en Manchester United zijn ploeg met een hattrick de weg wees in het gewonnen thuisduel met OGC Nice (3-2).

Vervolgens kwam de aanvaller nog in actie voor het Nederlands elftal, dat vriendschappelijk tegen Slowakije en Italië speelde. Beide wedstrijden eindigden in 1-1.

De eerste officiële wedstrijd van Lyon in het nieuwe seizoen is op zaterdag 11 augustus. In het Parc Olympique Lyonnais is Amiens de tegenstander in de eerste speelronde van de Ligue 1.