José Peseiro is de nieuwe trainer van Sporting Portugal. De 58-jarige Portugees vervangt de Serviër Sinisa Mihajlovic, die afgelopen week na amper negen dagen alweer moest vertrekken.

Peseiro, die voor één jaar heeft getekend, was tussen 2004 en 2005 al eens eindverantwoordelijk bij Sporting en bereikte toen met de Portugese grootmacht de finale van de UEFA Cup, waarin met 3-1 werd verloren van CSKA Moskou.

Mihajlovic zette afgelopen maand nog zijn handtekening onder een driejarig contract bij Sporting, maar het nieuwe bestuur van de club stuurde hem al snel weg.

Het rommelt al maandenlang bij Sporting, met als dieptepunt vorige maand de aanval van tientallen hooligans op het trainingscomplex van de club.

Dost

Legio toonaangevende spelers, onder wie spits Bas Dost, willen hun contract bij Sporting laten ontbinden naar aanleiding van die incidenten. Een aantal vaste krachten is al vertrokken.

Voorzitter Bruno de Carvalho, die overhoop lag met een groot deel van de selectie, werd onlangs weggestuurd door de leden van de club. De leiding is nu in handen van Sousa Cintra.

De 73-jarige Portugees besloot Mihajlovic meteen te ontslaan, omdat de oud-topverdediger de locatie van het trainingskamp had gewijzigd, iets wat Sporting naar verluidt 300.000 euro kostte.