De Eerste Divisie heet komend seizoen de Keuken Kampioen Divisie. Het keukenbedrijf is de komende drie jaar de nieuwe naamgevende sponsor van de op een na hoogste Nederlandse competitie.

Keuken Kampioen is als naamsponsor de opvolger van Jupiler. Het Belgische biermerk was sinds het seizoen 2006/2007 sponsor van de Eerste Divisie.

Aan het begin van het afgelopen seizoen maakte Jupiler bekend dat het na een periode van twaalf jaar stopt als hoofdsponsor van de competitie.

Het bedrijf past volgens directeur Marc Boele van de Coöperatie Eerste Divisie erg goed bij de competitie. "Keuken Kampioen is een gerenommeerd bedrijf dat veel overeenkomsten heeft met onze divisie. Het zijn allebei nuchtere, Nederlandse merken die voor alle Nederlanders toegankelijk zijn", zegt Boele vrijdag.

In 1990 kreeg de Eerste Divisie voor het eerst een sponsornaam, waardoor de competitie Toto Divisie heette. Die naam werd in 2001 veranderd in Gouden Gids Divisie, waarna Jupiler in 2006 hoofdsponsor werd.

Jong Ajax

Jong Ajax werd afgelopen seizoen voor het eerst kampioen van de Eerste Divisie. De Amsterdammers werden daarmee als eerste beloftenteam ooit kampioen van de Jupiler League.

Fortuna Sittard eindigde als tweede, maar omdat Jong Ajax niet mag promoveren keerden de Limburgers na een periode van zestien jaar terug in de Eredivisie.

Het komende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie gaat op vrijdag 17 augustus van start. Dan gaat kampioen Jong Ajax op bezoek bij het gedegradeerde Roda JC en speelt FC Twente in Enschede tegen Sparta Rotterdam. De Tukkers en de Rotterdammers degradeerden beide uit de Eredivisie.

Bekijk het programma in de Keuken Kampioen Divisie