Clubicoon Ger Senden moet na bijna dertig jaar vertrekken bij Roda JC. De oud-speler en teammanager van de Kerkraders is het slachtoffer van de reorganisatie die de club noodgedwongen doorvoert vanwege de degradatie.

Senden bevestigde het nieuws donderdagmaar wilde aan De Limburger geen tekst en uitleg geven over zijn ontslag. "Daarvoor moet je bij de clubleiding zijn. Het is aan hen om dat uit te leggen."

De 46-jarige Senden stond tussen 1989 en 2008 als speler onder contract bij Roda en speelde in die periode onder meer 411 Eredivisie-duels. De oud-verdediger, die nooit voor een andere club uitkwam, won in 1997 en 2000 de KNVB-beker met de Limburgers en bleef na het beëindigen van zijn spelerscarrière aan als teammanager.

Roda kondigde enkele weken geleden al aan dat de club moet bezuinigen vanwege de degradatie naar de Eerste Divisie. De ploeg van trainer Robert Molenaar verloor in mei het tweeluik met Almere City in de play-offs en komt daardoor komend seizoen voor het eerst sinds 2014/2015 op het tweede niveau uit.

Algemeen directeur en technisch directeur Harm van Veldhoven laat weten dat het bezuinigingsproces nog niet volledig is afgerond. Dit komt onder meer doordat er nog mensen op vakantie zijn. "Sommige mensen reageerden verrast, anderen minder. Op alle fronten kijken we naar oplossingen, maar dit is een zware bevalling."

Roda begint het nieuwe seizoen op 17 augustus met een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax.