Mark van Bommel heeft donderdag zijn eerste training als hoofdcoach van PSV geleid. De voormalige middenvelder, die net terug is van het WK waar hij assistent-bondscoach was van Australië, zal na de training van vrijdag een korte vakantie nemen.

"Mark en ook zijn assistent Jürgen Dirkx hebben een lang, intensief seizoen achter de rug, waarin ze PSV onder 19 en Australië hebben getraind. Een korte break is noodzakelijk om fit aan deze nieuwe klus te beginnen", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands op de site van PSV.

Van Bommel en Dirkx zullen vanaf maandag 9 juli weer voor de groep staan bij de landskampioen. PSV vertrekt die dag naar het Zwitserse Verbier voor een trainingskamp van elf dagen.

Tijdens de korte vakantie van Van Bommel zal de nieuwe hoofd jeugdopleiding Ernest Faber de trainingen van de Brabanders leiden. Hij wordt geassisteerd door Reinier Robbemond, Boudewijn Zenden en André Ooijer.

Viergever: 'Het is hier bij PSV gewoon net als bij Ajax'
132
Viergever: 'Het is hier bij PSV gewoon net als bij Ajax'

Aanwinsten

De 41-jarige Van Bommel, die Phillip Cocu opvolgt en begint aan zijn eerste klus als hoofdtrainer, moest de eerste training van PSV woensdag aan zich voorbij laten gaan. Hij was toen nog niet terug uit Rusland.

Van Bommel begroette donderdag onder anderen aanwinsten Angeliño (Manchester City), Denzel Dumfries (sc Heerenveen) en Nick Viergever (Ajax) op het trainingsveld van PSV.

Op het WK was Van Bommel bij de Australiërs assistent van Bert van Marwijk. Mogelijk krijgt Van Marwijk ook een rol bij PSV, maar zowel hijzelf als de club wilde daar de afgelopen dagen niets over zeggen.

Later op donderdag staat Van Bommel op trainingscomplex De Herdgang de media te woord, waarbij hij ingaat op zijn plannen als hoofdtrainer van PSV.

PSV onder 19

Van Bommel was vorig seizoen trainer van PSV onder 19, waarmee hij de titel pakte. Verder was de Limburger in zijn nog prille trainerscarrière assistent-bondscoach bij Saoedi-Arabië en dus Australië.

De eerste officiële wedstrijd van landskampioen PSV is de strijd om de Johan Cruijff Schaal op zaterdag 4 augustus tegen KNVB-bekerwinnaar Feyenoord.

Een week later begint de landskampioen aan de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Eind augustus wacht PSV een play-off om een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League.