Dusan Tadic heeft veel zin om vanaf komend seizoen voor Ajax te spelen. De aanvallende middelvelder ziet zijn transfer naar de 33-voudig landskampioen als een droom die uitkomt.

Ajax maakte woensdag bekend dat de club de 29-jarige Serviër, die overkomt van Southampton, voor vier jaar heeft vastgelegd. Hij kost de Amsterdammers maximaal 13,7 miljoen euro.

"Ik ben er ontzettend blij mee. Ajax hoort bij de vijftien, twintig grootste clubs van de wereld. Er waren veel aanbiedingen en ik had verschillende mogelijkheden om een vervolgstap in mijn carrière te zetten", zegt Tadic tegen De Telegraaf.

"Maar het is altijd een droom van mij geweest om bij Ajax te spelen. Ik wil titels winnen en Champions League spelen, de club en ik kunnen elkaar helpen."

Na FC Groningen en FC Twente wordt Ajax de derde Nederlandse club van Tadic. Henk Veldmate, hoofd scouting van Ajax, kent hem nog van zijn tijd in Groningen en assistent-trainer Alfred Schreuder werkte met hem samen bij Twente.

Ervaring

Ajax-trainer Erik ten Hag zei woensdag dat hij een leidersrol ziet weggelegd voor Tadic. De ervaren aanvaller, die woensdag op het WK werd uitgeschakeld met Servië, ziet dat helemaal zitten.

"Ik denk dat het altijd goed is om een mix te hebben van ervaren spelers en jonge talenten. Zij kunnen veel baat hebben bij de ervaring die ik meeneem", zegt hij.

"Ik kan op nummer 10 spelen, maar ook links of rechts aan de zijkant. Als ik met doelpunten, assists en mijn spel maar belangrijk kan zijn voor de ploeg."

Tadic werd woensdagavond met Servië uitgeschakeld op het WK door een 2-0-nederlaag tegen Brazilië. Het is nog niet duidelijk wanneer hij precies aansluit bij Ajax.