Mark van Bommel krijgt Reinier Robbemond als assistent-trainer bij PSV. De 46-jarige Zuid-Hollander volgt Ruud Brood op, die bij de Eindhovenaren vertrekt.

Robbemond was vorig seizoen werkzaam bij Willem II, waar hij als assistent begon en begin maart na het vertrek van Erwin van de Looi als interim-trainer werd aangesteld. In de eerste wedstrijd onder zijn leiding zorgden de Tilburgers direct voor een sensatie door uitgerekend PSV met 5-0 te verslaan.

Willem II eindigde afgelopen seizoen op een verdienstelijke dertiende plaats, maar de Eredivisionist besloot niet verder te gaan met Robbemond en stelde Adrie Koster aan als nieuwe trainer.

De komst van Robbemond betekent dat Brood na drie jaar vertrekt bij PSV. De voormalige hoofdcoach van onder meer NEC en Roda JC werd in 2015 aangesteld als assistent-trainer van Phillip Cocu, die volgend seizoen bij het Turkse Fenerbahçe aan de slag gaat.

Eerste training

Van Bommel, die naast Robbemond ook Jürgen Dirkx als assistent krijgt, leidt donderdag zijn eerste training als coach van PSV. De oud-middenvelder was de laatste weken met Australië op het WK in Rusland, waar hij als assistent-trainer van zijn schoonvader Bert van Marwijk fungeerde.

De Australiërs werden dinsdag door een 2-0-nederlaag tegen Peru uitgeschakeld in de groepsfase, waardoor Van Bommel deze week al aan zijn nieuwe klus in Eindhoven kan beginnen.

Robbemond, Boudewijn Zenden, André Ooijer en Ernest Faber, die eerder op dinsdag werd aangesteld als hoofd jeugdopleiding, staan woensdag nog voor de groep bij PSV tijdens de eerste training in aanloop naar het nieuwe seizoen.

De regerend landskampioen maakte dinsdag eveneens bekend dat de contracten van specialistentrainer Zenden (met een jaar) en keeperstrainer Ruud Hesp (tot medio 2020) verlengd zijn. Daarnaast keert fysiotherapeut Rob Ouderland terug bij PSV.