De Duitse voetbalbond DFB heeft maandag twee stafleden van de 'Mannschaft' voorlopig op non-actief gezet vanwege hun gedrag na de met 2-1 gewonnen WK-wedstrijd tegen Zweden afgelopen zaterdag.

Teamleider Georg Behlau en Ulrich Voigt van de media-afdeling vierden de winnende treffer in blessuretijd van Toni Kroos door naar de bank van Zweden te rennen en daar te juichen. Het leidde tot woedende reacties en veel tumult langs de lijn.

Bondscoach Janne Andersson had geen goed woord over voor de actie. "We hebben 95 minuten gevochten op het veld. Als het laatste fluitsignaal klinkt, geef je elkaar een hand en ga je weg, maar sommige Duitsers gedroegen zich niet op een nette manier en wreven het er bij ons in."

Reinhard Grindel, de voorzitter van de DFB, bood direct excuses aan bij zijn Zweedse collega. De tuchtcommissie van de FIFA heeft een onderzoek ingesteld.

Zuid-Korea

Ongeacht de uitslag daarvan, heeft de DFB zelf al ingegrepen. De twee betrokken stafleden mogen zich woensdag niet in het stadion vertonen tijdens de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea.

Duitsland staat met nog een wedstrijd te gaan op de tweede plek in groep F, al heeft de regerend wereldkampioen evenveel punten als nummer drie (Zweden). De Scandinaviërs nemen het in de laatste groepswedstrijd op tegen Mexico.