NAC Breda heeft Gervane Kastaneer teruggehaald uit Duitsland. De 22-jarige aanvaller tekende maandag een verbintenis voor twee seizoenen bij de Eredivisie-club uit Breda. De Brabanders kwamen ook een contract overeen met jeugdspeler Sydney van Hooijdonk, de zoon van clubicoon Pierre van Hooijdonk.

Kastaneer speelde het afgelopen seizoen in de tweede Bundesliga bij 1. FC Kaiserslautern. Van die club mocht hij ondanks een doorlopend contract transfervrij vertrekken naar NAC.

De snelle aanvaller speelde tien competitieduels in Duitsland waarin hij één keer doel trof. "Nu spelen voor NAC is een mooie stap in mijn carrière", zegt de geboren Rotterdammer, die in de jeugd van Feyenoord en FC Dordrecht speelde, op de site van zijn nieuwe club.

Kastaneer debuteerde in het seizoen 2014/2015 namens ADO Den Haag in de Eredivisie. De voormalige international van Jong Oranje kwam in drie seizoenen tot een kleine dertig wedstrijden in het shirt van de Hagenaars.

"Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al de nodige ervaring in de Eredivisie", stelt technisch directeur Hans Smulders. "We zien veel potentie en kwaliteiten in hem."

Kastaneer is de tweede aanwinst van NAC deze zomer. Eerder haalde de club verdediger Pelé van Anholt.

Van Hooijdonk

De achttienjarige Van Hooijdonk verbond zich maandag tot medio 2021 aan NAC. De aanvaller speelt sinds 2016 in de jeugdopleiding van de club waar zijn vader in de jaren negentig furore maakte. Vorig seizoen maakte de jonge Van Hooijdonk 25 goals voor NAC onder 19.

"Ik ben blij dat ik mijn eerste profcontract hier bij NAC heb mogen tekenen", reageert de talentvolle spits, die in de voorbereiding bij de eerste selectie aansluit. "De afgelopen twee seizoenen is het erg hard gegaan. Op termijn mijn debuut in het eerste elftal maken is uiteindelijk mijn droom."

Smulders dicht Van Hooijdonk een mooie toekomst toe. "Sydney heeft het afgelopen seizoen bij Onder 19 laten zien dat hij een talentvolle voetballer is die veel in zijn mars heeft. Het is de bedoeling dat hij op termijn uitgroeit tot een volwaardig basissspeler van NAC Breda."

PEC Zwolle

PEC Zwolle versterkte zich met middenvelder Denis Genreau. De negentienjarige Australiër, die werd geboren in Frankrijk, komt op huurbasis over van Melbourne City FC en is al de zesde aanwinst voor de Overijsselse club, tevens een optie tot koop bedong.

Zowel Van 't Schip als diens nieuwe assistent Michael Valkanis heeft bij Melbourne City FC gewerkt. De nauwe contacten met die club leidden tot de komst van Genreau. De Australische jeugdinternational maakte tijdens een stageperiode een goede indruk in Zwolle.

"In Australië is men ook positief over zijn ontwikkeling. Zo kent onze nieuwe assistent-trainer hem goed en ziet hij in Denis een toegevoegde waarde", aldus technisch directeur Gerard Nijkamp.

PEC Zwolle versterkte zich eerder al met Gustavo Hamer, Zian Flemming, Darryl Lachman, Kenneth Paal en Mike van Duinen.

Excelsior

Excelsior heeft Thomas Oude Kotte aan zich gebonden. De 22-jarige centrale verdediger zette maandag zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen bij Excelsior. Hij vertrekt na tien jaar bij Vitesse.

"Ik kon ook blijven bij Vitesse maar was onder de indruk van Excelsior", aldus Oude Kotte op de site van zijn nieuwe werkgever. "Ik heb een gesprek gehad bij de club en sindsdien is Excelsior in mijn koppie blijven zitten."

"De club heeft bewezen een springplank te zijn voor jong talent. Het is daarom een mooie stap om mezelf te meten met spelers op het hoogste niveau."

De Apeldoorner doorliep de jeugdopleiding van Vitesse en kwam tot negen wedstrijden in de hoofdmacht. Hij was in Arnhem vooral actief voor Jong Vitesse.

Oude Kotte is alweer de zesde aanwinst van Excelsior. De Rotterdammers haalden eerder doelmannen Maarten de Fockert en Sonny Stevens, verdediger Robin van der Meer, middenvelder Jerdy Schouten en aanvaller Denis Mahmudov.

De Graafschap

De Graafschap versterkt zich met Javier Vet. De 24-jarige middenvelder komt over van Almere City FC en tekent een contract voor twee seizoenen in Doetinchem. Vet moet nog wel medisch gekeurd worden bij de naar de Eredivisie gepromoveerde club.

"Javier is een lange, sterke en voetballende middenvelder", stelt manager voetbalzaken Peter Hofstede. "Hij kan zich bij ons in de Eredivisie doorontwikkelen."

Met Vet heeft De Graafschap de vijfde nieuwe aanwinst binnen. Eerder kwamen al Jordy Thomassen, Stef Nijland, Mohamed Hamdaoui en Furdjel Narsingh.