José Enrique, oud-speler van onder meer Liverpool, heeft afgelopen week een hersenoperatie ondergaan om een zeldzame tumor te laten verwijderen.

"Excuses dat ik een tijd niets van me heb laten horen. Het zijn de zwaarste weken van mijn leven geweest", schrijft de 32-jarige Spanjaard zaterdag op Instagram.

"In de afgelopen maand ben ik erachter gekomen dat ik een zeldzame hersentumor heb en heb ik een operatie ondergaan om deze te laten weghalen. Ik ben nu aan het revalideren en heel dankbaar. Het leven is heel waardevol."

Enrique zette vorig jaar na een slepende knieblessure een punt achter zijn loopbaan. Tijdens een avond in Engeland met Brighton-coach Chris Hughton kreeg hij last van hoofdpijn. "De volgende morgen had ik geen goed zicht meer en ging ik dubbel zien", vertelt hij in de Spaanse krant Marca. Bij een controle werd een tumor achter zijn oog geconstateerd.

De linksback sloot zijn carrière vorig jaar af bij Real Zaragoza. Daarvoor stond hij vijf jaar onder contract bij Liverpool, waarvoor hij in totaal 99 officiële wedstrijden speelde. De 'Reds' namen hem over van Newcastle United. Eerder speelde de oud-jeugdinternational voor Villarreal en Celta de Vigo.

Liverpool wenst Enrique, die tegenwoordig als zaakwaarnemer werkzaam is, via Twitter een spoedig herstel toe. Real Zaragoza staat op sociale media ook stil bij de gezondheid van de oud-verdediger.