Mike van Duinen speelt vanaf komend seizoen voor PEC Zwolle. De 26-jarige spits komt over van Excelsior en tekent in Zwolle voor drie seizoenen, meldden beide clubs vrijdag.

De overgang van de aanvaller hing al enige tijd in de lucht, maar beide clubs konden aanvankelijk geen overeenstemming bereiken. Met de overgang is naar verluidt een bedrag van rond de 800.000 euro gemoeid.

Van Duinen speelde twee seizoenen voor Excelsior, dat hem van het Duitse Fortuna Düsseldorf overnam. Eerder kwam hij uit voor ADO Den Haag en Roda JC (op huurbasis).

De spits was bij het verrassend sterk presterende Excelsior lang niet altijd zeker van een basisplaats. In 23 duels in de Eredivisie kwam hij afgelopen seizoen tot zes doelpunten.

Grijze muis

De geboren Hagenaar ziet PEC als een 'logische vervolgstap'. "De club heeft de afgelopen jaren laten zien dat het geen grijze muis is in de Eredivisie. De wedstrijden die ik gespeeld heb tegen Zwolle waren altijd lastig."

Technisch directeur Gerard Nijkamp stelt dat zijn club met Van Duinen een gevaarlijke aanvaller heeft aangetrokken. "Wij hebben hem al geruime tijd op de korrel en zien in Mike een voorbereider, aanspeelpunt en afmaker. Hij kent de Eredivisie inmiddels als geen ander en wij denken dat zijn manier van voetballen uitstekend past bij onze spelopvatting."

Van Duinen is de vijfde nieuweling bij de ploeg van trainer John van 't Schip. Eerder maakten Zian Flemming (Ajax), Kenneth Paal (op huurbasis van PSV), Gustavo Hamer (Feyenoord) en Daryl Lachman (Willem II) de overstap naar Zwolle. Daar tegenover staat het vertrek van Philippe Sandler (Manchester City), Mustafa Saymak (Rizespor) en Stef Nijland (De Graafschap).