Julian Nagelsmann heeft donderdag aangekondigd dat hij over een jaar zal vertrekken bij Bundesliga-club Hoffenheim. De pas dertigjarige coach, die wordt gezien als aankomend toptrainer, zal vanaf het seizoen 2019/2020 in dienst treden bij RB Leipzig.

Nagelsmann werd deze zomer begeerd door meerdere topclubs, maar hij houdt zich aan zijn woord om nog één jaar bij Hoffenheim te blijven. De nummer drie van het afgelopen Bundesliga-seizoen zal komend seizoen voor het eerst in de clubhistorie meedoen aan de groepsfase van de Champions League.

De Duitser tekent bij RB Leipzig, dat vorig seizoen als zesde eindigde op het hoogste niveau in Duitsland, een verbintenis tot medio 2023.

De club van technisch directeur Ralf Rangnick nam in mei na twee seizoenen afscheid van trainer Ralph Hasenhüttl. Leipzig heeft nog niet bekendgemaakt wie komend seizoen op de bank zal zitten.

Vertrekclausule

Nagelsmann is sinds 2016 de hoofdcoach bij Hoffenheim. Zijn contract bij 'Die Kraichgauer' loopt formeel nog tot medio 2021, maar er staat een vertrekclausule in.

"Ik denk dat ik iedereen een dienst bewijs door zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen'', licht Nagelsmann zijn beslissing toe op de site van Hoffenheim. "Anders wordt er vanaf de eerste wedstrijd toch alleen maar gespeculeerd. Nu weet iedereen hoe het ervoor staat.''

Technisch directeur Alexander Rosen: "Het tekent het karakter van Julian dat hij nu al zijn plannen openbaar maakt en duidelijk heeft verschaft."