PSV heeft de vierde aanwinst voor komend seizoen binnen. Denzel Dumfries komt over van sc Heerenveen en zette dinsdag zijn handtekening onder een contract tot medio 2023.

De transfer van de 22-jarige rechtsback naar de landskampioen hing al weken in de lucht. PSV speelt met zijn komst in op een vertrek van Santiago Arias, die momenteel met Colombia actief is op het WK.

Dumfries verruilde Sparta Rotterdam vorig jaar zomer voor Heerenveen en maakte met 8 assists en 4 treffers in 37 wedstrijden indruk in Friesland. Heerenveen haalde eerder op dinsdag met Sherel Floranus (eveneens Sparta) al een vervanger voor de verdediger.

"Ik heb een fantastisch jaar gekend bij Heerenveen, maar het plaatje dat PSV schetste klopte. Ik voel me fantastisch en wil gaan vlammen", zegt Dumfries op de website van PSV over zijn transfer.

De verdediger werd in 2016 kampioen van de Jupiler League met Sparta. In dat seizoen kreeg hij bovendien de Bronzen Stier als grootste talent van de competitie. Dumfries kwam negen keer uit voor Jong Oranje.

Lammers

Eerder versterkte PSV zich al met verdedigers Nick Viergever van Ajax en Angeliño van Manchester City. Bovendien werd VVV-Venlo-keeper Lars Unnerstall vastgelegd, maar de Duitser wordt nog een jaar uitgeleend aan de Limburgse club.

PSV en Heerenveen deden maandag ook al zaken met elkaar, want spits Sam Lammers maakt op huurbasis de overstap van de Eindhovense club naar het Abe Lenstra Stadion.

Op bestuurlijk vlak zag PSV technisch manager Marcel Brands (naar Everton) en hoofd jeugdopleiding Pascal Jansen vertrekken. Mogelijk raakt de landskampioen ook trainer Phillip Cocu nog kwijt, die topkandidaat is bij het Turkse Fenerbahçe.