Ajax neemt tijdens de winterstop van het nieuwe seizoen deel aan de Florida Cup. De Amsterdammers bereiden zich van 5 tot en met 12 januari in Orlando voor op de tweede helft van de competitie.

Ajax stuit op 9 januari in ieder geval op een Braziliaanse club. De organisatie van het toernooi maakt het volledige speelschema op korte termijn bekend.

De vijfde editie van de Florida Cup wordt live uitgezonden in meer dan 120 landen. Voor Ajax past het toernooi in de plannen om ook in de Verenigde Staten meer bekendheid te verwerven.

De nummer twee van afgelopen seizoen in de Eredivisie sloot in de voorbije jaargang al samenwerkingsverbanden in China, Japan en Australië.

Van der Sar

Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax is blij met de uitnodiging voor de Florida Cup en kijkt ernaar uit om samen met de overige directieleden, de technische staf en de spelers af te reizen naar de Verenigde Staten.

"Op sportief vlak is het belangrijk dat wij ons meten met internationale teams. Door deel te nemen aan dit toernooi creëren we een ideale voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De keuze voor de Florida Cup past daarnaast goed in onze internationale strategie, aangezien de Verenigde Staten een markt is waar we willen groeien."

"We spelen onze eerste wedstrijd tegen een Braziliaanse topclub en dit duel is primetime te zien in zowel Noord- als Zuid-Amerika. Hiermee bedienen we miljoenen Ajax-fans. We gaan ervoor zorgen dat het een spektakel wordt."

PSV maakte zijn opwachting in de laatste editie van de Florida Cup. De regerend landskampioen uit Eindhoven speelde begin dit jaar tegen Corinthians en Fluminense.