Sam Lammers speelt komend seizoen voor sc Heerenveen. De Friese club huurt de 21-jarige spits voor een jaar van PSV.

Lammers kon afgelopen seizoen op weinig speeltijd rekenen in het eerste elftal van de regerend landskampioen. Hij kwam tot elf officiële wedstrijden en moest het daarin voornamelijk doen met een rol als invaller.

De international van Jong Oranje maakte in oktober 2016 zijn Eredivisiedebuut en maakte in die jaargang twee doelpunten (uit tegen FC Groningen (1-1) en thuis tegen PEC Zwolle (4-1).

Lammers was de afgelopen jaren wel een vaste waarde bij Jong PSV. Hij scoorde maar liefst dertig keer in de Jupiler League.

De Brabander, wiens contract in Eindhoven tot medio 2021 doorloopt, hoopt bij Heerenveen meer ervaring op te doen op het hoogste niveau.

De subtopper had behoefte aan een extra aanvalsleider, omdat de verbintenis van de Iraanse WK-ganger Reza Ghoochannejhad afloopt.

Hamstra

Technisch manager Gerry Hamstra van Heerenveen is in zijn nopjes met de komst van Lammers en heeft hoge verwachtingen van de samenwerking.

"We volgen Sam al langere tijd. We zijn er trots op dat hij, ondanks vele interesse uit binnen- en buitenland, voor sc Heerenveen gekozen heeft. 

"Met Sam halen we een allround spits in huis. Naast het maken van doelpunten, past hij voetballend goed in onze speelwijze. We hebben een huurconstructie gevonden waarin zowel Sam, PSV als sc Heerenveen zich goed kunnen vinden met het oog op de toekomst."

Heerenveen en PSV zijn ook bezig om zaken te doen rond Denzel Dumfries. De 22-jarige rechtsback staat op het punt over te stappen naar de Brabanders.

Heerenveen trapt het nieuwe Eredivisieseizoen op vrijdag 10 augustus af met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, terwijl PSV opent met een thuisduel met FC Utrecht.