De kans dat Phillip Cocu PSV verruilt voor Fenerbahçe wordt steeds groter. De Turkse club heeft zich in Eindhoven officieel gemeld voor de trainer en onderhandelt over een transfer.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad maandag. Volgens de krant is de verwachting dat het proces "op korte termijn en met goed gevolg zal worden afgerond".

Cocu zou wel oren hebben naar een Turks avontuur en gaat er waarschijnlijk wel uitkomen met de club die afgelopen seizoen achter Galatasaray als tweede eindigde in de competitie.

Fenerbahçe moet het met PSV nog wel eens worden over een afkoopsom. De 47-jarige trainer heeft bij de landskampioen nog een contract tot medio 2019. Een akkoord zou momenteel nog niet zijn bereikt.

Cocu kan de derde Nederlandse trainer worden van de club uit Istanbul. Guus Hiddink (1990/1991) en Dick Advocaat (2016/2017) gingen hem voor.

Landstitels

Cocu volgde in de zomer van 2013 Dick Advocaat bij PSV op als hoofdtrainer. Na een stroeve start beleefde de club onder de oud-international een succesvolle periode. Zowel in 2015, 2016 als afgelopen seizoen werd de landstitel veroverd. Ook pakte PSV onder zijn leiding de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal.

Het aanstaande vertrek van Cocu is voor de Brabanders de tweede tegenvaller in korte tijd. Vlak na het behalen van de landstitel maakte technisch manager Marcel Brands al de overstap naar Premier League-club Everton.

PSV zou Mark van Bommel op het oog hebben als opvolger van Cocu. De oud-middenvelder, al in Eindhoven werkzaam als coach van PSV onder 19, is momenteel op het WK als assistent van bondscoach Bert van Marwijk van Australië.