Hamburger SV moet een boete van maar liefst 115.000 euro betalen voor het wangedrag van de fans in het afgelopen seizoen.

De tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond besloot het gedegradeerde HSV een van de hoogste boetes ooit op te leggen. Volgens de Deutscher Fussball-Bund (DFB) gaat het om een totaalbedrag voor bij elkaar acht incidenten.

HSV degradeerde vorige maand voor het eerst uit de Bundesliga. De roemruchte club uit Hamburg won weliswaar de laatste competitiewedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (2-1), maar concurrent VfL Wolfsburg maakte geen fout.

Teleurgestelde supporters van HSV gooiden in de slotfase vuurwerk en rookbommen op het veld, waardoor de wedstrijd ruim een kwartier stil lag. De politie moest eraan te pas komen om de rust enigszins terug te brengen.

Bij HSV staat Rick van Drongelen onder contract. De Nederlandse verdediger kwam vorig jaar zomer over van Sparta Rotterdam en speelde afgelopen seizoen mede door blessureleed 'slechts' achttien competitiewedstrijden.

Bayern München kroonde zich in de voorbije jaargang met groot machtsvertoon voor de zesde keer op rij tot landskampioen. 'Der Rekordmeister' had na 34 speelrondes liefst 21 punten meer dan nummer twee Schalke 04 (84 om 63).