Er wordt komend seizoen in de eerste speelronde van de Premier League gelijk een topper afgewerkt. Landskampioen Manchester City gaat op zaterdag 11 augustus op bezoek bij Arsenal.

Dat blijkt uit het speelschema dat de Engelse voetbalbond The Football Association (FA) donderdagochtend via Twitter bekendmaakte.

De wedstrijd tegen Manchester City wordt de eerste officiële voor Unai Emery als manager van Arsenal. De Spanjaard volgde onlangs Arsène Wenger op, die maar liefst 22 jaar lang de eindverantwoordelijke bij de 'Gunners' was.

Naast Arsenal-Manchester City staan onder meer de duels Manchester United-Leicester City, Newcastle United-Tottenham Hotspur en Liverpool-West Ham United op het programma.

Het gepromoveerde Wolverhampton Wanderers start het avontuur in de Premier League met een confrontatie in eigen huis tegen Everton, de club van technisch directeur Marcel Brands.

Wembley

Tottenham Hotspur speelt de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe jaargang nog op Wembley. De 'Spurs' openen het volledig vernieuwde eigen stadion, dat is gebouwd op de plek van het oude White Hart Lane, op 15 september tegen Liverpool. Gedurende de bouw dient Wembley als thuishaven van Tottenham Hotspur.

Zoals gebruikelijk in Engeland wordt ook gevoetbald op tweede kerstdag (Boxing Day) en op nieuwjaarsdag. Manchester City-Liverpool is het opvallendste affiche op de eerste dag van 2019.

Manchester City veroverde in het afgelopen seizoen met groot machtsvertoon voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis de landstitel.

De 'Citizens' bleven met een recordaantal van 100 punten Manchester United (81), Tottenham Hotspur (77), Liverpool (75), Chelsea (70) en Arsenal (63) ruimschoots voor.

Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur en Liverpool gaan na de zomer als de nummers één tot en met vier de Champions League in, terwijl Chelsea en Arsenal als nummers vijf en zes genoegen moeten nemen met de Europa League.