Paris Saint-Germain (PSG) hoeft niet te vrezen voor een straf van de UEFA voor het overtreden van regels omtrent Financial Fair Play.

De Europese voetbalbond kondigde in september vorig jaar aan "in het licht van recente transfers" een onderzoek te starten naar PSG. De Franse topclub versterkte zich vorige zomer met onder anderen Neymar (222 miljoen euro) en Kylian Mbappé (huur met optie tot koop van 180 miljoen).

De onderzoekskamer van de UEFA is de afgelopen maanden geregeld bijeengekomen om te beoordelen of PSG de regels heeft overtreden. Na uitgebreid onderzoek bleek dat niet het geval te zijn. 

Volgens de Europese voetbalbond moet PSG deze maand nog wel voor circa 60 miljoen euro aan spelers verkopen. Als de club dit niet doet, riskeert de regerend kampioen van Frankrijk alsnog sancties.

Europese clubs moeten zich van de UEFA aan allerlei financiële regels houden. Het komt erop neer dat clubs op de lange termijn niet meer geld mogen uitgeven dan dat er binnenkomt. Ook mag een club niet meer dan 70 procent van de omzet aan spelerssalarissen uitgeven.

PSG werd afgelopen seizoen voor de vijfde keer in de laatste zes seizoenen kampioen. De Parijzenaars wonnen beide bekertoernooien in Frankrijk.

Galatasaray

Galatasaray kreeg van de UEFA een boete opgelegd van zes miljoen euro. De Turkse kampioen moet dat bedrag betalen, omdat de club niet heeft voldaan aan de financiële voorwaarden die eerder door de de Europese voetbalbond waren vastgelegd.

De UEFA en Galatasaray hebben nu afspraken gemaakt over een nieuw herstelplan. In 2019 mag de Turkse club maximaal nog 20 miljoen euro verlies lijden, tegen 10 miljoen in 2020. 

Fenerbahçe en Trabzonspor hebben volgens de UEFA gedeeltelijk voldaan aan de vastgestelde financiële doelen. Beide clubs zullen daardoor ook komend seizoen nog last hebben van restricties op onder meer transfergebied.

Besiktas daarentegen is alle financiële afspraken met de UEFA over het afgelopen seizoen nagekomen.