Filippo Inzaghi is woensdag aangesteld als trainer van Bologna. De voormalige topspits tekent een contract tot medio 2020 bij de club uit de Serie A. 

Inzaghi was de afgelopen twee seizoenen trainer van Venezia FC, waarmee hij in 2017 promotie afdwong naar de Serie B. De club uit Venetië eindigde afgelopen seizoen als vijfde bij de rentree op het tweede niveau.

Voordat Inzaghi in de zomer van 2016 een tweejarig contract tekende bij Venezia, was hij coach van zijn oude club AC Milan. De 44-jarige Italiaan volgde in de zomer van 2014 de ontslagen Clarence Seedorf op, maar moest de 'Rossoneri' na een seizoen al verlaten.

Door zijn overstap naar Bologna komt Inzaghi komend seizoen niet alleen AC Milan, maar ook zijn jongere broer tegen. De 42-jarige Simone Inzaghi is namelijk de coach van Lazio.

Bologna eindigde afgelopen seizoen op de vijftiende plek in de Serie A, genoeg om op het hoogste niveau actief te blijven. Bij de club uit Noord-Italië staat onder anderen oud-Ajacied Mitchell Dijks onder contract.