Brazilië heeft zondag de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het WK in Rusland winnend afgesloten. De 'Seleção' zegevierde in Wenen met 0-3 tegen Oostenrijk.

Gabriel Jesus, Neymar en Philippe Coutinho namen in achtereenvolgens de 36e, 63e en 69e minuut de doelpunten voor hun rekening.

Neymar begon voor het eerst in de basis sinds hij eind februari een botje in zijn voet brak tijdens een competitiewedstrijd van zijn club Paris Saint-Germain.

De aanvaller en tevens duurste voetballer ter wereld had vorige week als invaller tegen Kroatië al gescoord en deed dat tegen Oostenrijk dus opnieuw, na een flitsende actie langs twee verdedigers.

Vertrouwen

De ploeg van bondscoach Tite had eerder dit jaar ook al in vriendschappelijk verband gewonnen van Rusland (3-0), Duitsland (1-0) en Kroatië (2-0) en kan dus met veel vertrouwen naar Rusland afreizen.

Op het WK is Brazilië ingedeeld in groep E, samen met Zwitserland, Costa Rica en Servië. De Brazilianen nemen het op 17 juni eerst op tegen Zwitserland en spelen daarna tegen Costa Rica (22 juni) en Servië (27 juni).

Brazilië gaat op jacht naar zijn zesde wereldtitel. In 1958, 1962, 1970, 1994 en 2002 mocht het land zich al eens de beste van de wereld noemen.