De Oranjevrouwen kunnen dinsdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije niet over Kika van Es beschikken. De verdediger verliet het trainingskamp zondag wegens een hamstringblessure.

Van Es maakte vrijdag in de door Nederland met 0-5 gewonnen uitwedstrijd tegen Noord-Ierland wel deel uit van de selectie, maar bleef toen op de reservebank zitten.

De 47-voudig international verruilt FC Twente na dit seizoen na een dienstverband van slechts een jaar voor de Nederlandse landskampioen Ajax.

Naast Van Es is ook Liza van der Most niet van de partij tegen Slowakije. De verdediger van Ajax is nog steeds ziek.

Geen vervangers

Bondscoach Sarina Wiegman heeft besloten geen vervangers op te roepen voor Van Es en Van der Most en reist dus met 21 speelsters af naar Heerenveen.

Nederland is koploper in groep 3 van de WK-kwalificatie met 16 punten uit 6 duels, gevolgd door Noorwegen (12 uit 5), Ierland (10 uit 6), Noord-Ierland (3 uit 6) en Slowakije (0 uit 5).

De groepswinnaars plaatsen zich direct voor het WK van volgend jaar in Frankrijk. De vier beste nummers twee strijden in de play-offs om het laatste ticket.

De wedstrijd tussen Nederland en Slowakije begint dinsdag om 20.00 uur in het Abe Lenstra Stadion van sc Heerenveen en is met 24.000 toeschouwers al uitverkocht.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de poules in de WK-kwalificatie