Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk houdt vertrouwen in doelman Hugo Lloris ondanks zijn fout in het oefenduel (1-1) met de Verenigde Staten.

Lloris liet zich verrassen door een schot van Julian Green in de korte hoek, wat de openingstreffer betekende in het laatste oefenduel van de Fransen voor het WK.

"Hij weet dat hij beter kan, ook al gaat er een fout van Djibril Sidibé aan vooraf", aldus Deschamps. "Maar ik ben hier niet om iedereen ter discussie te stellen. Lloris heeft een lang en moeilijk seizoen achter de rug. Hij stapt hier zeker overheen."

Deschamps vindt dat Lloris nog steeds over veel kwaliteiten beschikt, ondanks dat hij bij zijn club Tottenham Hotspur geen geweldig seizoen achter de rug heeft met enkele cruciale fouten. Hij kreeg 36 goals tegen in 38 competitiewedstrijden en eindigde met de Spurs als derde in de Premier League.

"Het klopt dat hij drie fouten heeft gemaakt die voor tegengoals zorgden bij Tottenham, maar in die zestig wedstrijden heeft hij ook punten gepakt voor zijn club. Bovendien heeft hij ook punten gepakt voor Frankrijk", aldus de 49-jarige trainer.

Giroud

Olivier Giroud kan zaterdag gewoon spelen bij Frankrijk in de eerste WK-wedstrijd tegen Australië. Giroud kwam tegen de VS hard in botsing met Matt Miazga van Vitesse. De spits verliet het veld met een bloedende hoofdwond.

"Giroud heeft een snee in zijn hoofd van 6 centimeter, maar hij is er volgende week klaar voor'', aldus Deschamps. De trainer zei ook dat Paul Pogba tegen Australië normaal gesproken een basisplaats heeft. Pogba wist in de oefenwedstrijden richting het WK niet te overtuigen en kreeg de nodige kritiek.

Frankrijk speelt in de groepsfase van het WK verder tegen Peru en Denemarken. Het duel tussen Frankrijk en Australië begint zaterdag om 12.00 uur Nederlandse tijd in de Russische stad Kazan.