Met een 3-0-zege op Oezbekistan heeft Uruguay in de nacht van donderdag op vrijdag afscheid genomen van de eigen fans in Montevideo. Met drie oefenzeges op rij reist de Zuid-Amerikaanse ploeg met een goed gevoel naar het WK in Rusland.

Tegen de nummer 95 van de wereld opende Giorgian De Arrascaeta na een half uur de score met een afstandsschot. Luis Suárez verdubbelde vroeg in de tweede helft de voorsprong door een strafschop te benutten.

De derde treffer kwam met een rake kopbal op naam van José Maria Gimenez. Op dat moment stonden er nog maar tien Oezbeken in het veld, omdat Komilov Akromjon rood had kregen.

Uruguay speelde zijn laatste oefenwedstrijden in maart. De ploeg van bondscoach Oscar Tabarez won toen met 2-0 van Tsjechië en met 1-0 van Wales.

Voor de tweevoudig wereldkampioen begint het WK op volgende week vrijdag met een wedstrijd tegen Egypte. Saoedi-Arabië en Rusland zijn de twee andere tegenstanders in de groepsfase.

IJsland

WK-ganger IJsland boekte donderdagavond een 2-2-gelijkspel tegen Ghana. Voor de WK-debutant scoorden Kari Arnarson en voormalig Heerenveen-spits Alfred Finnbogason.

PSV'er Albert Gudmundson bleef de hele wedstrijd op de bank en zag hoe Ghana in het laatste half uur een 2-0-achterstand ongedaan maakte.

Op het WK speelt IJsland tegen Argentinië, Nigeria en Kroatië.