Engeland en Portugal hebben hun laatste oefenwedstrijd voor het WK in Rusland afgesloten met een simpele zege. Engeland won in Leeds met 2-0 van Costa Rica, terwijl Portugal met 3-0 te sterk was voor Algerije.

Marcus Rashford opende op Elland Road namens Engeland al snel de score. De aanvaller van Manchester United schoot de bal op fraaie wijze van afstand achter doelman Keylor Navas.

Het tweede doelpunt van Engeland, dat zeker niet in de sterkste opstelling aantrad, viel een kwartier voor tijd. Dele Alli bediende Danny Welbeck, die Navas voor de tweede keer passeerde.

Engeland treft op maandag 18 juni Tunesië als eerste tegenstander in Rusland. Daarna volgen duels met Panama en België.

Costa Rica, dat maandag nog tegen de Belgen oefent, treft op het WK Servië, Brazilië en Zwitserland. Vier jaar geleden bereikte het land nog verrassend de kwartfinales, waarin Oranje na strafschoppen te sterk was.

Cristiano Ronaldo maakte zijn rentree bij Portugal

Cristiano Ronaldo maakte zijn rentree bij Portugal

Portugal

Europees kampioen Portugal had tegen Algerije een nog makkelijkere avond. Cristiano Ronaldo maakte zijn rentree, nadat hij na de Champions League-winst met Real Madrid de eerste oefenduels links had laten liggen.

De aanvoerder kwam in Lissabon niet tot scoren en werd een kwartier voor tijd gewisseld. Gonçalo Guedes nam twee treffers voor zijn rekening. Bruno Fernandes maakte tussendoor de 2-0.

Portugal begint het WK volgende week vrijdag direct met een kraker tegen Spanje. Daarna wachten duels met Marokko en Iran.