Trainer Jorge Jesus vertrekt bij Sporting Lissabon, zo maakte de club woensdag bekend. De 63-jarige Portugees gaat aan de slag bij Al-Hilal uit Saudi-Arabië.

Jesus was sinds de zomer van 2015 trainer van de club van spits Bas Dost. Onder zijn leiding won Sporting alleen het belangrijkste bekertoernooi en de Super Cup.

De club die in 2002 voor het laatst kampioen van Portugal werd, verloor in mei de bekerfinale van CD Aves. Kort voor die wedstrijd waren spelers en leden van de technische staf door hooligans aangevallen op het trainingscomplex.

Dost liep daarbij verwondingen op. De gestopte international denkt daarom aan een vertrek uit Lissabon. Hij zou in de belangstelling van Sevilla staan. 

Hooligans bestormen trainingscomplex Sporting Lissabon
30
Hooligans bestormen trainingscomplex Sporting Lissabon

Patricio

Voor doelman Rui Patricio waren de gebeurtenissen al reden om zijn contract in te leveren. De dertigjarige keeper maakte in 2006 zijn debuut voor Sporting en kwam sindsdien niet meer uit voor een andere club. 

Volgens Portugese media is Ricardo Sá Pinto een belangrijke kandidaat om Jesus op te volgen. Sá Pinto vertrok onlangs bij de Belgische club Standard Luik.