De oefeninterland tussen Argentinië en Israël van zaterdag gaat definitief niet door. De Argentijnse bond heeft besloten niet naar Jeruzalem af te reizen voor het politiek beladen duel.

Argentinië zou de voorbereiding op het WK afsluiten met een wedstrijd tegen Israël, maar het affiche zorgde direct al voor veel commotie vanwege de onrustige situatie in Israël.

De voorzitter van de Palestijnse voetbalbond riep Arabische en islamitische voetbalfans op shirts en foto's van Lionel Messi te verbranden als de wedstrijd zou doorgaan. Daarop besloot de Argentijnse bond niet af te reizen naar Jeruzalem, tot teleurstelling van Israël.

"Heel jammer dat de Argentijnen zijn bezweken onder de druk van Israël-haters, die het vernietigen van Israël als enige doel hebben", schrijft minister van Defensie Avigdor Lieberman op Twitter.

Spits Gonzalo Higuain van Argentinië toonde zich in gesprek met ESPN juist opgelucht dat hij en zijn team het beladen oefenduel niet hoeven te spelen. "De bond heeft eindelijk het juiste besloten."

Argentinië is op het WK ingedeeld in groep D met IJsland, Kroatië en Nigeria. De ploeg van bondscoach Jorge Sampaoli begint het mondiale eindtoernooi in Rusland op zaterdag 16 juni met een wedstrijd tegen IJsland.