Manchester United heeft zich dinsdag versterkt met middenvelder Fred. De 25-jarige Braziliaanse international komt voor miljoenen euro's over van Shakhtar Donetsk.

In de beknopte verklaring van de 'Red Devils' wordt het transferbedrag niet genoemd, maar volgens Britse media legt United ongeveer 60 miljoen euro neer voor de speler die onderdeel is van de Braziliaanse WK-selectie.

Fred speelde sinds de zomer van 2013 voor Shakhtar, dat hem destijds overnam van het Braziliaanse Atlético Mineiro. De middenvelder had nog een vijfjarig contract bij de club waarmee hij dit jaar voor de derde keer kampioen werd in Oekraïne.

In 155 officiële wedstrijden namens Shakhtar kwam Fred tot vijftien doelpunten en net zoveel assists. Hij heeft zeven interlands voor Brazilië achter zijn naam staan.

Fred geldt als de eerste zomeraanwinst voor United, dat afgelopen seizoen ver achter stadgenoot Manchester City als tweede eindigde in de Premier League. Manager José Mourinho pakte geen enkele prijs met zijn ploeg.