Stefanie van der Gragt verruilt de vrouwenploeg van Ajax voor FC Barcelona. De 25-jarige verdediger wordt daarmee teamgenoot van Lieke Martens.

Van der Gragt, 53-voudig international, tekende maandag voor twee jaar bij de Spaanse topclub. Ze speelde pas sinds de zomer van vorig jaar voor Ajax. Eerder kwam ze uit voor AZ, Telstar, FC Twente en Bayern München.

Bij Ajax neemt Van der Gragt afscheid met twee prijzen. De ploeg van trainer Benno Nihom werd afgelopen seizoen kampioen en pakte zondag ten koste van PSV ook de beker. In dat duel maakte Van der Gragt de openingstreffer.

Martens speelt al een jaar in Barcelona. De Europees- en wereldvoetbalster van het jaar won in haar eerste seizoen de beker met de Spaanse ploeg. De landstitel was een prooi voor Atlético Madrid, dat Barcelona een punt voorbleef.

De vrouwenploeg van Ajax roert zich flink op de transfermarkt. De Amsterdammers legden eerder onder anderen Kika van Es, Ellen Jansen (allebei FC Twente), Vanity Lewerissa (PSV) en Marthe Munstermann (MSV Duisburg) vast.