Ajax speelt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen de Engelse clubs Wolverhampton Wanderers en Wallsall. De wedstrijden vormen de laatste test voor de duels in de tweede voorronde van de Champions League.

Ajax belegt van 14 tot en met 20 juli een trainingskamp in Engeland. Beide oefenduels worden op 19 juli gespeeld, zodat trainer Erik ten Hag zijn volledige selectie veel speelminuten kan geven.

Wolverhampton werd afgelopen seizoen kampioen van het Championship en promoveerde naar de Premier League. Met Paul Gladon heeft de club één Nederlander onder contract staan. Hij speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Heracles Almelo.

Wallsall eindigde afgelopen seizoen als negentiende in de League One, het derde niveau van Engeland.

Champions League

Op 24 of 25 juli staat voor Ajax het eerste officiële duel van dit seizoen op het programma. De ploeg speelt dan in de eerste van drie voorrondes van de Champions Legaue.

De eerste oefenwedstrijd wordt al over 2,5 week gespeeld. Ajax speelt op 23 juni in Noordwijkerhout tegen de amateurs van VVSB.

Op 7 juli staan twee oefenduels op het programma, in Putten tegen het Deense Nordsjaelland en in Hattem tegen Steaua Boekarest.