Neymar heeft Brazilië in zijn eerste wedstrijd in meer dan drie maanden naar een oefenzege op Kroatië geschoten. De sterspeler opende in Liverpool de score voor de 'Seleçao', die met 2-0 won.

Invaller Neymar zorgde in de 69e minuut voor 1-0. In de slotminuut bepaalde Roberto Firmino de eindstand.

Neymar maakte in de tweede helft zijn rentree nadat hij op 25 februari geblesseerd raakte in het duel van Paris Saint-Germain met Olympique Marseille. De 26-jarige aanvaller werd geopereerd aan een gebroken middenvoetsbeentje en wachtte een lange revalidatie.

Eerder werd al wel duidelijk dat Neymar het WK net zou gaan halen. Bondscoach Tite liet de sterspeler tegen de Kroaten, die aanvankelijk de beste kansen hadden, uit voorzorg wel op de bank beginnen.

Neymar kreeg de bal in de 69e minuut op aangeven van ploeggenoot Philippe Coutinho, kapte zijn tegenstander uit en liet doelman Danijel Subasic met een hoog schot kansloos. Hij zocht na zijn treffer bondscoach Tite op om zijn doelpunt te vieren.

Zwitserland

De Brazilianen bereiden zich in Londen voor op het WK. Ze waren met de trein naar Liverpool gereisd voor de oefeninterland.

Volgende week zondag speelt de vijfvoudig wereldkampioen nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Oostenrijk in Wenen. Op 17 juni speelt Brazilië zijn eerste WK-wedstrijd tegen Zwitserland. Costa Rica en Servië zijn de andere tegenstanders in de groep.

Kroatië, dat in een poule zit met Argentinië, IJsland en Nigeria, begint een dag eerder aan het WK. De Nigerianen zijn dan de opponent.