Marcel Keizer vervolgt zijn carrière in de Verenigde Arabische Emiraten. De oud-trainer van Ajax heeft een contract voor twee jaar getekend bij Al-Jazira uit Abu Dhabi, bevestigt zijn zaakwaarnemer Humphrey Nijman zaterdag.

De 49-jarige Keizer volgt per 1 juli landgenoot Henk ten Cate op, die zijn aflopende contract niet wilde verlengen en met pensioen gaat. "Er was interesse van verschillende clubs uit Nederland en het buitenland. De aanbieding van Al-Jazira sprak hem het meeste aan", zegt Nijman.

Keizer begon het vorige seizoen als hoofdtrainer van Ajax, waar hij Peter Bosz opvolgde. Onder leiding van de nieuwe coach werd de club al snel uitgeschakeld in de voorronden van de Champions League en de Europa League.

Ook in de competitie liep het niet naar wens van de clubleiding, die hem in december aan de kant schoof. Erik ten Hag nam zijn positie over.

Keizer was eerder trainer van Telstar en FC Emmen en technisch manager en coach bij SC Cambuur.

Ten Cate (63) was sinds 2015 in dienst van Al-Jazira, dat hij vorig seizoen naar de titel leidde. Op het WK voor clubteams eindigde de ploeg als vierde.