Australië is vrijdag sterk begonnen aan zijn voorbereiding op het WK van later deze maand in Rusland. De ploeg van Bert van Marwijk rekende in een oefenwedstrijd in Oostenrijk met duidelijke cijfers af met Tsjechië: 4-0.

Hertha BSC-vleugelspeler Mathew Leckie maakte de 1-0 en de 3-0 tegen Tsjechië, dat zich niet gekwalificeerd heeft voor het WK.

Andrew Nabbout tekende vlak na rust met zijn eerste interlandgoal voor de tweede treffer van de wedstrijd, terwijl Jakub Jugas tien minuten voor tijd met een eigen doelpunt de eindstand bepaalde.

Mathew Ryan stond op goal bij Australië, waardoor Feyenoord-keeper Brad Jones negentig minuten op de bank zat in Sankt Pölten.

Australië speelt volgende week zaterdag vriendschappelijk tegen Hongarije. Dat is de laatste oefenwedstrijd voordat het WK begint. Van Marwijk treft met de Australiërs Frankrijk, Denemarken en Peru in de poulefase in Rusland.

Zuid-Korea, dat ook aan het WK meedoet, verging het vrijdag minder goed. Een oefenwedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina eindigde in een 1-3 nederlaag.