Frank Lampard is donderdag aangesteld als manager van Derby County. De voormalig topspeler (39) tekent een contract voor drie jaar en begint bij de Championship-club aan zijn eerste klus als hoofdtrainer.

"Hoewel ik voor het eerst trainer ben, heb ik in het verleden met de beste coaches gewerkt en ben ik overtuigd van de kwaliteiten van zowel mezelf als die van de ploeg en het bestuur. Het wordt niet makkelijk, maar ik kijk echt uit naar deze uitdaging", aldus Lampard.

De 106-voudig international van Engeland zette in februari 2017 na periodes bij West Ham United, Chelsea, Manchester City en New York City een punt achter zijn loopbaan. Hij liet toen al weten dat hij trainer wilde worden.

Lampard was vooral succesvol als speler van Chelsea, de club waar hij van 2001 tot en met 2013 speelde. Hij werd drie keer landskampioen met de 'Blues' en speelde met de club de Champions League-finales van 2008 en 2012.

In 2008 scoorde hij tegen Manchester United, maar werd er na strafschoppen verloren. Vier jaar later werd er met Lampard als aanvoerder ten koste van Bayern München wel gewonnen vanaf de penaltystip. Namens Engeland was hij actief op de EK's van 2004 en 2012 en de WK's van 2006, 2010 en 2014.

Zesde

Derby County eindigde afgelopen seizoen als zesde op het tweede niveau van Engeland. De club plaatste zich daarmee voor de play-offs in de strijd om promotie naar de Premier League, maar legde het daarin af tegen Fulham.

"We willen voortborduren op de zesde plaats van afgelopen jaar. Tegelijkertijd willen we een aantal uitstekende jeugdspelers laten doorbreken op Pride Park", kijkt Lampard vooruit.

De voormalig middenvelder volgt bij Derby County landgenoot Gary Rowett op, die de club vorige week verliet om aan de slag te gaan bij Stoke City in de Premier League.

Lampard is de tweede oud-middenvelder van het Engelse elftal in korte tijd die aan zijn trainerscarrière begint. Eerder deze maand tekende Steven Gerrard een contract bij Rangers FC.