Leo Beenhakker heeft een aanbieding van Sparta Rotterdam om toe te treden tot het bestuur afgeslagen, zo meldt de club donderdag.

De 75-jarige Beenhakker was het afgelopen seizoen technisch adviseur bij de club die in de play-offs uit de Eredivisie degradeerde. Sparta polste hem tevergeefs voor de functie van bestuurslid technische zaken.

"Bij de bestuursvergadering van afgelopen dinsdag heeft Beenhakker aangegeven dat hij de club een warm hart toedraagt en dit ook zeker in de toekomst zal blijven doen, maar dat hij niet beschikbaar is als bestuurslid", laat Sparta op de clubsite weten.

"Het bestuur van Sparta begrijpt de keuze van Beenhakker en dankt hem voor zijn inzet. Niet alleen in de afgelopen periode, maar ook in de jaren hiervoor, waarin hij een belangrijke rol heeft gespeeld achter de schermen om de club te voorzien van advies en te ondersteunen in het technisch beleid."

Beenhakker was eerder werkzaam als lid van de Raad van Commissarissen bij Sparta, waar hij de portefeuille technische zaken kreeg. De voormalig bondscoach vervulde die functie van eind 2013 tot medio 2015.

Daarna nam Beenhakker afscheid van het voetbal. Hij was eerder onder meer trainer van Ajax, Feyenoord, Real Madrid en bondscoach van het Nederlands elftal.

Jupiler League

Sparta heeft een roerig seizoen achter de rug. De Rotterdammers namen in december afscheid van trainer Alex Pastoor. Onder zijn opvolger Dick Advocaat degradeerde de zesvoudig landskampioen in de play-offs tegen FC Emmen naar de Jupiler League.

De club nam onlangs afscheid van liefst vijftien spelers. Onder anderen Robert Mühren, Sander Fischer, Ryan Sanusi en Paco van Moorsel vertrekken bij Sparta, dat ook huurlingen Dabney dos Santos, Fred Friday (beiden AZ) en Miquel Nelom (Feyenoord) ziet terugkeren bij hun club.

Met Henk Fraser staat er volgend seizoen in de Jupiler League ook een nieuwe trainer voor de groep. Hij volgt Advocaat op, die zich tot het eind van het afgelopen seizoen aan de Rotterdammers had verbonden.