Deyovaisio Zeefuik maakt definitief de overstap van Ajax naar FC Groningen. De twintigjarige verdediger tekent een contract voor drie seizoenen bij de 'Trots van het Noorden'.

Zeefuik speelde sinds januari al op huurbasis voor Groningen en was onder toenmalig trainer Ernest Faber direct verzekerd van een basisplek. In een half seizoen kwam de verdediger tot dertien competitiewedstrijden.

Groningen, dat afgelopen seizoen op de twaalfde plek eindigde in de Eredivisie, vond het eerst halfjaar van Zeefuik bij de club overtuigend genoeg om de optie tot koop in zijn huurcontract te lichten. De verdediger stond nog tot medio 2019 onder contract bij Ajax.

"Deyovaisio is een sterke, snelle, agressieve verdediger met een goed loopvermogen", zegt technisch manager Ron Jans woensdag op de website van Groningen. "Hij is in korte tijd uitgegroeid tot een vaste kracht in het eerste elftal en één van de publiekslievelingen van de ploeg."

Ajax

Zeefuik, die sinds 2006 deel uitmaakte van de jeugdopleiding van Ajax en in april 2017 debuteerde in de hoofdmacht, kon bij de Amsterdammers niet rekenen op een basisplek.

De jeugdinternational speelde dit seizoen acht officiële wedstrijden, waaronder twee bekerduels, en maakte zijn speelminuten vooral bij Jong Ajax in de Jupiler League.

Bij Groningen krijgt Zeefuik te maken met een andere trainer dan in zijn eerste periode. Faber maakt volgend seizoen plaats voor Danny Buijs.