De vrouwenploeg van Ajax heeft zich woensdag versterkt met Kika van Es van FC Twente. De club legde bovendien Eshly Bakker van MSV Duisburg vast.

De 25-jarige Van Es kwam 47 keer uit voor het Nederlands elftal en tekent een contract voor één jaar in Amsterdam. De verdediger speelde eerder voor Willem II, VVV-Venlo, PSV en Achilles '29.

Van Es, die vorig jaar als basisspeler met Oranje de Europese titel pakte, hoopt bij Ajax de volgende stap in haar loopbaan te zetten. "Ik ben heel erg blij en trots dat ik onderdeel mag zijn van dit ervaren team. Ik ben hier gekomen om mezelf te ontwikkelen", zegt ze.

"Daarbij vind ik het belangrijk om met meiden samen te spelen die weten hoe hoog de lat ligt. Ik hoop hier een hoop plezier te beleven en ga mijn uiterste best doen om prijzen te pakken."

Van Es is na Ellen Jansen de tweede speler die FC Twente voor Ajax verruilt. De kampioen legde eerder onder anderen Marthe Munstermann - die overkomt van Everton en ook een verleden bij FC Twente heeft - en Vanity Lewerissa (PSV) vast.

Bakker

Aanvaller Bakker, net als Van Es 25 jaar, tekent eveneens voor één seizoen in Amsterdam. Ze speelde voor haar tijd bij Duisburg bij FC Twente en kwam al eerder voor Ajax uit.

"Ajax is de mooiste club van de wereld. Als klein meisje heb ik daar altijd willen spelen en dat heb ik ook een lange tijd mogen doen", aldus de veertienvoudig international van Oranje.

"Na twee andere clubs mee te hebben gemaakt, ben ik heel blij om terug te zijn in Amsterdam. Het voelt als thuiskomen. Ik heb heel veel zin om het bij Ajax weer op te pakken."

Het Ajax van trainer Benno Nihom werd dit seizoen voor de tweede keer op rij kampioen. De ploeg staat bovendien in de bekerfinale, waarin PSV zaterdag de opponent is. In de Champions League waren de zestiende finales het eindstation.