Liverpool heeft zich versterkt met Fabinho. De verliezend finalist van de Champions League neemt de Braziliaan over van AS Monaco.

Het is niet bekend hoeveel Liverpool betaalt voor de 24-jarige middenvelder, maar volgens Britse media ligt het bedrag op ruim 50 miljoen euro. Fabinho heeft een meerjarig contract getekend bij de 'Reds'.

Fabinho moet op Anfield de opvolger worden van Emre Can. De Duitser gaat zijn aflopende contract niet verlengen en zet zijn loopbaan zo goed als zeker voort bij Juventus.

In vijf seizoenen Monaco kwam Fabinho, die ook als vleugelverdediger uit de voeten kan, tot liefst 225 duels. Daarin was de Braziliaans international 29 keer trefzeker. 

Formaat

"Dit is een enorme club", reageert Fabinho op de website van Liverpool op zijn overstap. "De faciliteiten van de club zijn buitengewoon. Als een club van dit formaat komt, hoef je niet lang na te denken over een transfer."

"Hopelijk kan ik bijdragen aan een nieuwe historie van deze club en titels pakken", aldus de viervoudig international van Brazilië. Hij is er komende zomer in Rusland niet bij. 

Fabinho is na Naby Keïta de tweede aanwinst voor komend seizoen. De international uit Guinee werd vorig jaar al vastgelegd, maar kwam afgelopen seizoen nog uit voor RB Leipzig.