Mohamed Salah reist deze week naar Spanje af om zich te laten behandelen aan zijn geblesseerde schouder. De Egyptenaar zegt alles in het werk te stellen om het WK te halen.

De aanvaller van Liverpool raakte zaterdag in de finale van de Champions League tegen Real Madrid (3-1-verlies) geblesseerd aan zijn linkerschouder, na een geniepige overtreding van Sergio Ramos. Zijn coach Jürgen Klopp zei na het duel te vrezen voor een ernstig kwetsuur.

Salah wordt volgens een woordvoerder van de Egyptische bond naar Spanje begeleid door leden van de medische staf van Liverpool. De topscorer van de Premier League is zijn herstel zondag al begonnen.

Na de verloren finale zei Salah strijdbaar te zijn. "Ik heb een zware nacht achter de rug, maar ik ben een vechter. Hoewel de kans niet groot is, heb ik er vertrouwen in dat ik het WK haal en mijn landgenoten trots kan maken."

Geblesseerde Salah huilend van het veld
45
Geblesseerde Salah huilend van het veld

Verrekte schouderbanden

De Egyptische bond meldde zaterdagavond laat telefonisch contact te hebben gehad met Liverpool en te horen te hebben gekregen dat de blessure meevalt. Er zou geen sprake zijn van een breuk, maar slechts van verrekte schouderbanden.

"Gezien deze diagnose zijn we hoopvol dat Salah het WK gaat halen", meldde de nationale bond destijds. Gezien de woorden van Salah lijkt die stelling wat te optimistisch.

Voor de 'Farao's' begint het WK op 15 juni met een wedstrijd tegen Uruguay. Gastland Rusland en Saudi-Arabië zijn de andere tegenstanders in groep A.