Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum hebben zich maandag als laatste twee spelers gemeld bij Oranje. De twee verloren afgelopen zaterdag met Liverpool de finale van de Champions League van Real Madrid (3-1).

Op die dag begon voor de overige 23 internationals de voorbereiding op de oefeninterlands tegen Slowakije en Italië. Zij trainden onder leiding van bondscoach Ronald Koeman in Zeist. 

De wedstrijd tegen Slowakije wordt op 31 mei in Trnava gespeeld. Op 4 juni staat in Turijn de laatste interland van het seizoen tegen Italië op het programma.

Koeman wil na de duels een duidelijk beeld van Oranje hebben. Zeker is dat hij verder gaat met het idee om met drie centrale verdedigers te spelen. Die speelwijze werd in de oefenduels met Engeland en Portugal al gebruikt en bleek met name tegen de Portugezen succesvol (0-3-zege)

Dit kalenderjaar staan ook nog vriendschappelijke wedstrijden tegen Peru (6 september) en België (10 oktober) gepland.

Bovendien begint Oranje op 9 september met een wedstrijd tegen Frankrijk aan de nieuwe Nations League. In de groepsfase van dat toernooi is ook Duitsland de tegenstander. De 'Mannschaft' komt op 13 oktober naar Nederland.