Rayo Vallecano keert na twee jaar terug in de Primera Division. De Madrileense ploeg won zondag in de voorlaatste speelronde van de Segunda Division thuis met 1-0 van CD Lugo en stelde daarmee promotie naar het hoogste niveau in Spanje veilig.

Alex Moreno maakte vijf minuten voor rust tegen middenmoter Lugo het enige doelpunt van de wedstrijd voor Rayo Vallecano, dat in 2016 na een periode van vijf seizoenen in de Primera Division degradeerde.

Door de overwinning nam Rayo Vallecano de koppositie in de Segunda Division over van SD Huesca, dat in eigen stadion met 0-1 verloor van Gimnastic.

Rayo Vallecano kan dus ook de titel in de Segunda Division nog veroveren. Met nog een speelronde voor de boeg hebben 'Los Vallecanos' een punt voorsprong op Huesca en kunnen ze niet meer achterhaald worden door nummer drie Sporting Gijón.

Huesca

Huesca verzekerde zich afgelopen maandag al van promotie. De club uit Noord-Spanje, die werkt met de laagste begroting in de tweede divisie, debuteert volgend seizoen op het hoogste niveau.

De nummers één en twee in de Segunda Division promoveren rechtstreeks. De nummers drie tot en met zes strijden in play-off om de derde en laatste promotieplek.

Málaga, Las Palmas en het Deportivo La Coruña van trainer Clarence Seedorf degradeerden afgelopen seizoen uit de Primera Division.