Dirk Kuijt heeft zondag definitief afscheid genomen als voetballer. De 104-voudig international zwaaide in een volle Kuip in Rotterdam af in een wedstrijd met en tegen voormalig ploeggenoten.

Kuijt (37) speelde in het eerste wedstrijdje van 35 minuten mee met oud-teamgenoten tegen Feyenoord en maakte na een pauze zijn opwachting tussen zowel voormalig collega-internationals als Feyenoorders.

Onder anderen Giovanni van Bronckhorst, Phillip Cocu, Ruud van Nistelrooij, Robin van Persie, Edwin van der Sar, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en buitenlandse sterren als Jamie Carragher, Steven Gerrard en Salomon Kalou waren aanwezig. De ploegen stonder onder leiding van Louis van Gaal en Ronald Koeman.

Kuijt zette vorig jaar een punt achter zijn carrière nadat hij Feyenoord met een hattrick de eerste landstitel sinds 1999 had bezorgd. De Katwijker speelde in zijn loopbaan ook voor FC Utrecht, Liverpool, Fenerbahçe en Oranje.

Na afloop kreeg Kuijt, die de middag beëindigde met een rake strafschop, van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb een erepenning van de stad.