Fulham keert na vier jaar terug in de Premier League. De Londenaren stelden een plek op het hoogste niveau in Engeland volgend seizoen veilig dankzij een 1-0 zege in de finale van de play-offs op Aston Villa.

Tom Ciarney kroonde zich op Wembley tot matchwinner door in de 23e minuut op aangeven van Ryan Sessegnon het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen.

Fulham speelde de laatste twintig minuten met een man minder na een rode kaart (twee keer geel) voor de Belgische verdediger Dennis Odoi.

Bij Fulham begonnen ex-Vitessenaren Tomas Kalas en Lucas Piazon op de bank, maar eerstgenoemde mocht dertien minuten voor tijd nog wel invallen.

2013/2014

Fulham degradeerde in het seizoen 2013/2014 uit de Premier League doordat de ploeg destijds op de negentiende en voorlaatste plaats eindigde.

De 'Cottagers' verzekerden zich deze jaargang in het Championship dankzij een derde plek van de play-offs en daarin rekenden ze in de halve finales over twee duels al af met Derby County (2-1).

Kampioen Wolverhampton Wanderers en nummer twee Cardiff City promoveerden rechtstreeks vanuit het Championship naar de Premier League.

West Bromwich Albion (twintigste), Stoke City (negentiende) en Swansea City (achttiende) degradeerden juist uit de Premier League naar het Championship.