Jong Oranje is de oefentrip in Zuid-Amerika vrijdag goed begonnen. De ploeg van scheidend bondscoach Art Langeler was in Santa Cruz de la Sierra vrij simpel met 4-1 te sterk voor Jong Bolivia.

Nederland kwam na 23 minuten nog op achterstand door een vrije trap van Luis Saldias, maar nog voor rust werd dat omgebogen in een voorsprong dankzij treffers van Juninho Bacuna en Sam Lammers.

In de tweede helft liep Jong Oranje verder weg door twee mooi uitgespeelde aanvallen, waarbij opnieuw Lammers en Bacuna het eindstation waren.

Bij Jong Oranje maakten aanvoerder Guus Til van AZ en Javairo Dilrosun (Hertha BSC) als basisspeler hun debuut. In de slotfase maakte NEC-aanvaller Ferdi Kadioglu als invaller eveneens zijn eerste minuten in de beloftenploeg.

Van de Looi

Langeler, die vorige maand bij de KNVB werd aangesteld als directeur voetbalontwikkeling en tegen Bolivia op de bank al werd vergezeld door zijn opvolger Erwin van de Looi, is dinsdag voor de laatste keer bondscoach van Jong Oranje. De ploeg sluit de oefentrip dan af met een oefeninterland tegen Jong Paraguay in Asunción.

Jong Oranje zit midden in de kwalificatie voor het EK van 2019. Na zes van de tien wedstrijden staat Nederland met elf punten op de tweede plek achter koploper Engeland, dat zestien punten heeft.

In september speelt Jong Oranje onder Van de Looi tegen Engeland (uit) en nummer vier Schotland (thuis).