Joshua Brenet verruilt PSV voor Hoffenheim. De 24-jarige vleugelverdediger heeft donderdag voor vier jaar getekend bij de Bundesliga-club.

Zowel Hoffenheim als PSV meldt niet wat er betaald is voor Brenet, die nog tot medio 2020 onder contract stond in het Philips Stadion. Volgens het Eindhovens Dagblad gaat het om een transfersom van ongeveer vijf miljoen euro.

Hoffenheim, dat met Justin Hoogma al een Nederlander onder contract heeft staan, eindigde afgelopen seizoen als derde in de Bundesliga. De club komt daardoor komend seizoen uit in de groepsfase van de Champions League.

Afgelopen winter was het Spaanse Sevilla al in de markt voor Brenet, die twee interlands voor Oranje speelde. PSV wilde hem toen met het oog op de strijd om de landstitel niet laten gaan.

Arias

Brenet, die zowel op de linker- als rechterkant uit de voeten kan, maakte in het seizoen 2012/2013 zijn officiële debuut voor PSV. Hij was een van de vaste krachten van het kampioenselftal van afgelopen seizoen.

Hoogstwaarschijnlijk is hij niet de enige basisspeler die PSV deze zomer gaat verlaten. Santiago Arias en Luuk de Jong azen ook op een vertrek uit Eindhoven, terwijl de gehuurde Marco van Ginkel in principe terugkeert naar Chelsea.

Met Nick Viergever, die transfervrij overkomt van Ajax, haalde PSV ook al een speler. De 29-jarige Viergever zou Brenet kunnen vervangen op de linksbackpositie, maar er staan meer verdedigers op het wensenlijstje van PSV.

Naar verluidt heeft de Eindhovense club Angeliño op het oog. De linksback maakte indruk bij NAC Breda, dat hem huurde van Manchester City. Ook Denzel Dumfries van sc Heerenveen staat op het lijstje van de Eindhovenaren. De rechtsback geldt als een van de gegadigden om Arias op te volgen, mocht de Colombiaan daadwerkelijk vertrekken.